In de week van 13 tot en met 17 september verzamelen in het hele land leerlingen van basisscholen Groene Voetstappen door zoveel mogelijk lopend en fietsend naar school te komen. Kinderen van deelnemende scholen krijgen hiervoor aan het begin van de week een stickerboekje en een stickervel. Deze actie van het klimaatverbond wordt door de gemeente Utrechtse Heuvelrug georganiseerd, samen met het team Natuur- en Milieucommunicatie (NMC) van de Milieudienst Zuidoost Utrecht.

Groene voetstappen verzamelen
Scholen stimuleren met deze actie leerlingen, hun ouders en leerkrachten tot een veilige, gezondere en milieu- en klimaatvriendelijker manier van reizen. Met het verzamelen van Groene Voetstappen staat dit onderwerp meteen aan het begin van het schooljaar goed op de kaart. Gemeente Utrechtse Heuvelrug roept de basisscholen op om zich ook dit jaar weer op te geven voor de Groene Voetstappen. De school met gemiddeld de meeste groene voeststappen per leerling verdient hiervoor een prijs.

OBS De Meent winnaar Groene Voetstappen 2009
Vorig jaar verzamelde OBS de Meent uit Maarn gemiddeld per leerling de meeste voetstappen. Daarmee won de school een prijs om in te zetten voor een duurzaam project. De Meent legde een groenstrook aan met daarin struiken, waarvan de bloesem insecten aantrekt en de bessen vogels.