Sinterklaas komt niet met Pakjesboot 12 naar Nederland, want die is gezonken

Sinterklaas moet kort voor vertrek naar Nederland op zoek naar ander vervoer. Op beelden in het Sinterklaasjournaal op NPO 3 was te zien dat de Pakjesboot onder water verdween.

Het schip van de goedheiligman bleek in eerdere afleveringen deze week al lek maar het water was donderdag niet meer te stoppen. "Ik denk niet dat deze boot ooit nog in Nederland aan gaat komen", sprak Sinterklaas zelf, inmiddels drijfnat van het water. Alle pieten haalden daarom de cadeautjes van boord. Ook het paard Ozosnel werd weer aan land gebracht.

Sinterklaas was nog niet vertrokken 

Dat kon allemaal nog omdat Sinterklaas nog niet uit Spanje was vertrokken, zo vertelden de pieten aan presentatrice Dieuwertje Blok, die toepasselijk een trui met daarop in grote letters 'chaos' aan had. Sinterklaas wordt zaterdag in Hellevoetsluis verwacht voor de landelijke intocht. Het is onduidelijk op welke manier hij nu naar Nederland komt.

Heftig verhaal 

De uitzending van donderdag wordt op sociale media met gemengde gevoelens ontvangen. Sommige ouders vinden de verhaallijn wel erg "heftig" en stellen dat hun kinderen nogal geschrokken zijn.

Door: ANP