Normal_empty-school-classroom-2022-08-01-04-42-21-utc

Door een flink gebrek aan ruimte krijgen kinderen op de vrijeschool aan de Arnhemse Brugstraat les in de kelder en lerarenkamer, en hebben docenten de keuken als werkplek. De Arnhemse politiek noemt het gênant dat kinderen en docenten op deze basisschool zich in zulke leer- en werkomstandigheden bevinden. Dit meldt Omroep Gelderland. 

Volgens de lokale Forum voor Democratie zijn sociale, academische en cognitieve ontwikkelingen niet zomaar rechtgetrokken. “De tijd stopt voor niemand. Elke seconde telt nu voor deze school.” De lokale fracties stellen dat verantwoordelijk wethouder Nermina Kundić dit probleem kan oplossen met het geld dat is vrijgemaakt voor onderwijshuisvesting. Maar zij wil eerst het gesprek aangaan met de school.

Volgend schooljaar

Tijdens de volgende raadsvergadering stellen CDA, ChristenUnie, SP en Arnhem Centraal vragen aan Kundić. Ze willen onder meer weten wat ze gaat doen om ervoor te zorgen dat deze kinderen en docenten volgend schooljaar wel genoeg ruimte hebben om te leren en werken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky