Stichting van Hans Kazàn gaat Oekraïense kinderen leren goochelen

De stichting Magic Care, waar Hans Kazàn ambassadeur van is, gaat duizend Oekraïense kinderen leren goochelen. Dat heeft de 69-jarige illusionist vrijdag laten weten. De stichting heeft duizend goocheldoosjes ontwikkeld voor Oekraïense kinderen, met een Oekraïense handleiding. Het is de hoop van de organisatie dat deze geste de kinderen helpt "afleiden, ontspannen en positieve ervaringen te geven".

De speciale actie is opgezet ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van Magic Care. De basisgedachte van de door vrijwilligers gerunde stichting is dat kinderen meer zelfvertrouwen kunnen krijgen door te leren goochelen. Magic Care werkt veel samen met ziekenhuizen, Oranjehuizen, Villa Pardoes en diverse stichtingen om kwetsbare kinderen te benaderen.

Lage frustratietolerantie

De Oekraïense kinderen worden benaderd via scholen waar de nieuwkomers zijn geplaatst en azc's, laat voorzitter Marlies Greve van Magic Care weten. Vrijwilligers van de stichting brengen de dozen en geven de kinderen in groepjes een goochelles. "In de doosjes zitten speciale trucjes die makkelijk aan te leren zijn", aldus Greve. "Onze goochelaars worden specifiek getraind om met deze doelgroep om te gaan. Meestal hebben de kinderen een lage frustratietolerantie door al wat zij hebben meegemaakt. Het krijgen van een succeservaring voor het opbouwen van het zelfvertrouwen is enorm belangrijk."

Na de workshop mogen de kinderen de goocheldoosjes meenemen.

Door: ANP