Hinke Lohmann van de Jenaplanschool De Alleman heeft een mooi afscheidscadeau in ontvangst mogen nemen, zo meldt het Witte Weekblad. Holman kreeg een cheque ter waarde van 2.463 euro. Het geld werd ingezameld door haar leerlingen.

Het geld is onder meer ingezameld met een sponsorloop en de verkoop van zelfgemaakte Kerstmarktartikelen eerder dit schooljaar. Het komt ten goede aan een onlangs gebouwde basisschool in Lamin in Gambia. Juf Hinke berekende snel dat er bijna 100 Gambiaanse kinderen een jaar lang naar school kunnen voor dat bedrag.

Zij krijgen daarmee naast onderwijs ook een uniform en een schoollunch. De school kwam mede tot stand dankzij Serviceclub Rotary Alphen aan den Rijn en de lokale Rotary in Gambia. Gambia is een klein land in West Afrika van 1,7 miljoen inwoners, met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar waar momenteel nog 60 % van de mensen analfabeet is.

Jenaplanschool De Alleman maakt onderdeel uit van Stichting Jenaplanscholen Bollenstreek. Op De Alleman zitten kinderen uit Warmond, Oegstgeest, Sassenheim, Voorhout en Rijnsburg. Binnen het Jenaplanonderwijs is er veel ruimte voor de ontwikkeling van het individuele kind.

© Nationale Onderwijsgids