Islamitische basisschool opent haar deuren in Naaldwijk

De Westlandse politiek verzette zich tevergeefs jarenlang tegen de komst van een islamitische school. Maandag opent de Islamitische School Westland van stichting Yunus Emre officieel haar deuren. Ali Ahrouch, directeur van de stichting, vindt het allemaal heel onwerkelijk. “De stichting heeft hier zo lang naartoe geleefd.” Dat meldt Omroep West. 

Emre voerde jarenlang strijd met drie lokale Westlandse partijen die tegen de komst van de islamitische school waren. De Westlandse politiek kon niet meer om de komst van de school heen toen ook de koning zich met de komst van de school ging bemoeien.

Nog geen bovenbouw 

Het is een bewuste keuze om maar drie klassen te hebben. “We hebben een combinatieklas 1/2 en een combinatieklas 4/5, daarnaast nog een groep drie. Onder ouders was er ook veel belangstelling voor de bovenbouw, maar daar beginnen we nu nog niet aan.”

Goede reacties 

Hoewel er veel mensen tegen de komst van de school waren, lijkt de storm nu wat te gaan liggen. “Ik krijg eigenlijk veel goede reacties de laatste tijd”, zegt Ahrouch. “Als mensen straks merken dat wij een gewone school zijn, waar ze totaal geen last van hebben, dan raakt het in de vergetelheid en op de achtergrond. We doen ’s ochtends en ’s middags een islamitisch gebed, geven islamitische godsdienstlessen en benadrukken de islamitische regels, maar verder zijn wij een normale school.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk