Groene voorlezers voor de Kinderboekenweek gezocht

Heb jij een groen beroep? Vind je het leuk om hierover te vertellen? En kun je goed voorlezen? Dan is de afdeling Milieueducatie (NME) op zoek naar jou! Het thema van de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) is Gi-Ga-Groen en NME heeft een pakket lees- en leermomenten over groen voor basisscholen. Dat meldt de gemeente Den-Haag.

NME van gemeente Den Haag biedt Haagse basisscholen tijdens de Kinderboekenweek een pakket vol inspirerende lees- en leermomenten over groen. Zo kunnen scholen tijdens de Kinderboekenweek iemand met een groen beroep uitnodigen in de klas, die een – door de school - geselecteerd verhaal komt voorlezen en daarnaast iets vertelt over zijn of haar beroep.

Groen beroep 

Lijkt het je leuk om basisschoolgroepen voor te lezen en (op kindniveau) te vertellen over jouw groene beroep? Dan zijn we op zoek naar jou! Omdat Den Haag 166 basisscholen heeft, zoeken we héél veel mensen! Help jij ook mee?

Bewustwording bij kinderen 

Het is niet alleen leuk om te doen, je draagt bovendien bij aan een stukje bewustwording bij kinderen en jongeren over hoe belangrijk ons groen is, en hoe belangrijk jouw werk daarin is. Milieueducatie organiseert alles rondom het moment: het werven van scholen, de voorbereiding en de locatie. Het enige wat jij hoeft te doen is: één of meerdere dagdelen beschikbaar zijn tijdens de Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober.

Door: Nationale Onderwijsgids