Makers Nederlandse animatiefilm Knor zijn al met een vervolg bezig

De makers van de Nederlandse animatiefilm Knor zijn bezig aan een vervolg. Dat heeft een woordvoerder van distributeur Gusto woensdag bevestigd na berichtgeving in NRC.

Knor, die vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen draait, is gebaseerd op het boek De Wraak van Knor van schrijver Tosca Menten. De film gaat over het meisje Babs dat voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau krijgt. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor.

Knor 2

Het vervolg is een prequel, dus een verhaal dat zich afspeelt vóór de eerste film. Het verhaal van Knor 2 speelt 25 jaar eerder in hetzelfde fictieve dorpje Moppel en gaat onder meer over Opa Tuitjes (stem van Kees Prins) en zijn grote rivaal, slager Smakkerelli.

Stemmen 

De film wordt weer gemaakt door regisseur Mischa Halberstad. De meeste stemmen die in deel 1 te horen zijn, keren weer terug in het vervolg, zoals Kees Prins, Jelka van Houten en Henry van Loon. Het is niet bekend wanneer Knor 2 in de bioscopen te zien zal zijn.

Stop-motionanimatie 

Knor is geen liveactionfilm, maar een zogenoemde stop-motionanimatie. Dit betekent dat een regisseur zijn beelden krijgt door poppen van klei of plastic shot voor shot te fotograferen terwijl de pop in elk shot een net iets andere houding heeft. Door deze beelden achter elkaar af te spelen, lijkt het net alsof de poppen bewegen. Deze techniek wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de Britse reeks Wallace & Gromit.

Door: ANP