(Novum) - Leerlingen van een basisschool in Noordwijkerhout hebben vrijdag een dag vrij, nadat in de nacht van donderdag op vrijdag brak uitbrak in een naastgelegen activiteitencentrum. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de school en andere naastgelegen gebouwen. Niemand is gewond geraakt, meldt de gemeente.

De brandweer gaf vrijdag even na 06.00 uur het sein brand meester. Wel wordt nog nageblust. Dat gaat nog enige tijd duren, verwacht de gemeente. Het activiteitencentrum kan als verloren worden beschouwd.

Tijdens de brand in het pand aan de Langevelderweg werden naastgelegen gebouwen natgehouden. De Prinsenhofschool is uiteindelijk niet aangetast door het vuur, maar kampt wel met rook- en waterschade op. Daarom blijft de school vrijdag dicht. Hetzelfde geldt voor het naastgelegen kinderdagverblijf. De gemeente zoekt naar alternatieve mogelijkheden om de kinderen van het kinderdagverblijf elders op te vangen.

De gemeente adviseerde directe omwonenden de ramen en deuren dicht te houden vanwege het mogelijk vrijkomen van gevaarlijke hoeveelheden schadelijke stoffen. In het activiteitencentrum is een beperkte hoeveelheid asbest gevonden bij een meting. Voor omwonenden is geen gevaar. De brandweer heeft het vrijkomen van asbest voorkomen door het gebouw en bijgebouwen nat te houden. Hierdoor is de omgeving niet besmet, aldus de gemeente.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er geen mensen in het pand aanwezig.