Forum voor Democratie wil basisschool opstarten in Tilburg

Forum voor Democratie (FvD) wil graag na de zomer een basisschool starten in Tilburg. Dat blijkt uit het Initiatievenoverzicht van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) dat vrijdag gepubliceerd is. Forum wil vijf basisscholen, de zogenoemde Renaissancescholen, starten op verschillende plekken in Nederland. Dat meldt Omroep Brabant.

Volgens partijleider Thierry Baudet onderscheiden de Renaissancescholen zich van andere basisscholen. Hij vertelde eerder tegen de Telegraaf dat ‘jongentjes van vijf die moeten doen alsof ze meisje zijn’ een van de grootste problemen van het reguliere onderwijs. 

Geen digitale lesmethoden 

Er is ook geen plaats voor ‘te vroege seksuele voorlichting, klimaathysterie en coronapaniek’ op de Renaissancescholen. En wordt geen gebruik gemaakt van digitale lesmethoden, alles gaat met pen en papier. 

De Renaissanceschool zou een particuliere school moeten worden waarvoor ouders maandelijks 200 à 300 euro moeten betalen. 

Wettelijke eisen 

De aanmelding bij DUO betekent echter niet dat de Renaissanceschool ook echt in Tilburg komt. Er moet genoeg steun zijn voor het initiatief van FvD.  Ook de Onderwijsinspectie toetst eerst nog of aan alle wettelijke eisen is voldaan, zoals bijvoorbeeld bevoegde leraren voor de klas. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk