Na twee jaar thuisonderwijs gaan alle remmen weer los op schoolreisje

Het is ongekend druk met schoolreisjes. Na twee jaar veel thuisonderwijs en veel lockdowns kunnen scholen eindelijk weer met z’n allen op pad. Dit leidt tot topdrukte bij touringcarbedrijven en attractieparken. Dit meldt NOS.

Marco Out van busbedrijf Van der Valk Tours uit Alphen aan den Rijn geeft aan dat het nog nooit eerder zo hectisch is geweest in een schoolreisseizoen. Dat het huren van een touringcar dit jaar duurder is dan normaal, door de hoge brandstofprijzen, weerhoudt de scholen er niet van om alsnog een te boeken om op schoolreisje te kunnen gaan. Er zijn nauwelijks nog bussen verkrijgbaar.

Alle remmen los

Bij familiepark Drievliet in Den Haag klinkt overal weer kindergelach. Gaby Aponno, woordvoerder van het park, geeft aan een typisch schoolreispark te zijn en het hiervan te moeten hebben. Alle remmen kunnen nu weer even losgaan na de afgelopen twee jaar veel tijd te hebben verbracht achter een beeldscherm. Aponno durft nog niet te zeggen of er nu meer boekingen zijn dan voor corona.

Woensdagen

Opvallend is dat er op iedere dag van de week een schoolreisje kan zijn. Zelfs op woensdag, terwijl dit normaal gesproken een dag is waarop kinderen in de middag vrij zijn.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer