Honderden basisschoolkinderen volgden fietsprogramma 'Fietsen is Fun'

Twaalf Utrechtse basisscholen hebben het fietsstimuleringsprogramma ‘Fietsen is Fun!’ afgerond. Dit is een van de fietsstimuleringsprogramma’s in de provincie Utrecht. De ANWB en de provincie hebben met het project ‘Fietsen is Fun’ kinderen – en hun ouders – afgelopen maanden gestimuleerd om vaker en veilig naar school te fietsen. Basisschool De Startbaan in Soesterberg heeft de uitdaging gewonnen van het ANWB-fietsprogramma ‘Fietsen is FUN!’. Dat meldt de provincie Utrecht.

De feestelijke uitreiking vindt donderdag 9 juni om 9.30 uur plaats op openbare basisschool De Startbaan in Soesterberg. Arne Schaddelee, gedeputeerde Mobiliteit van de provincie Utrecht, en Sébastiaan Laarman, ANWB Maatschappelijke Projecten, reiken donderdag de hoofdprijs uit aan de kinderen van groep 6, 7 en 8.

Project 

Het project ‘Fietsen is Fun’ bestaat uit verschillende onderdelen. Kinderen die geen eigen fiets kunnen veroorloven, krijgen vanuit het ANWB Kinderfietsenplan een eigen fiets. Deze fietsen zijn door de ANWB ingezameld en door vrijwilligers gecontroleerd op veiligheid. Om de fietsvaardigheid te verbeteren worden er ANWB Streetwise-lessen aan de kinderen gegeven op het eigen schoolplein. Ter afsluiting hebben de kinderen tijdens de actieweek zoveel mogelijk minuten gefietst en een creatieve opdracht gemaakt. In totaal hebben 650 kinderen op twaalf scholen uit de groepen 6, 7 en 8 verspreid door de provincie meegedaan aan het programma ‘Fietsen is FUN!’. Kijk voor meer informatie op: anwb.nl/fietsenisfun.

Door: Nationale Onderwijsgids