Prentenboek cadeau voor alle kinderen in groep 1 en 2

Alle kinderen in groep 1 en 2 krijgen in het kader van de jaarlijkse campagne ‘geef een boek cadeau’ de komende weken het prentenboek “Ik zou wel een kindje lusten” van schrijfster Sylviane Donnio en illustrator Dorothée de Monfreid cadeau. Doel van de actie is om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met kinderboeken en (voor)lezen. Dat meldt de gemeente Leidschendam-Voorburg. 

Wethouder onderwijs Juliette Bouw heeftop basisschool Essesteijn in Voorburg het eerste exemplaar overhandigd en voorgelezen aan de kleuters van groep 1 en 2: ”Lezen is ontzettend belangrijk voor kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, zeker nu we weten dat de leesvaardigheid van kinderen de komende jaren sterk moet verbeteren. Het mooie prentenboek is leuk om voor te lezen en laat jonge kinderen spelenderwijs kennis maken met beeld en tekst.”

Adjunct-directeur basisschool Essesteijn, Corine Lourier: “Het cadeau krijgen van dit klassieke prentenboek is een mooie impuls voor voorleesplezier en taalbevordering, thuis én op school!”

Kinderboeken 

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag. In Leidschendam-Voorburg werkt de gemeente samen met Kinderboekwinkel In de Wolken en de buurtcoaches van Sport en Welzijn voor de verspreiding van de boeken. Vanaf 13 mei ligt het prentenboek “Ik zou wel een kindje lusten” in alle boekhandels.

Door: Nationale Onderwijsgids