Den Haag is op zoek naar 1.000 gebruikte kinderfietsen

De gemeente zamelt van 1 mei tot en met 4 juni 2022 gebruikte kinderfietsen in. Deze inzamelactie is onderdeel van het Kinderfietsenplan van de ANWB. Dit plan zorgt ervoor dat ieder kind een fiets kan gebruiken. Heeft u een fiets die u niet gebruikt? Lever deze dan in. Dat meldt de gemeente Den Haag. 

Staat er in uw schuur of kelder een (kinder)fiets die u niet meer gebruikt? Lever deze dan in bij 1 van de inzamelpunten in Den Haag. U kunt fietsen met wielmaten tot en met 28 inch (fietsmaat voor volwassenen) inleveren. Stadsfietsen en andere soorten fietsen zoals mountainbikes en racefietsen zijn welkom.

ANWB Kinderfietsenplan 

1 op de 9 kinderen in Nederland heeft geen eigen fiets. De gemeente vindt het belangrijk dat ieder kind op de fiets naar school, vriendjes, sport of een andere activiteit kan gaan. Daarom doet Den Haag mee met het ANWB Kinderfietsenplan. De gemeente zamelt fietsen in, laat ze opknappen en zorgt ervoor dat ze bij de juiste kinderen terechtkomen.

Veilige fiets 

Stichting Leren Doen knapt de fietsen op. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden van een veilige fiets. Kinderen kunnen bij Leren Doen ook hun fiets laten onderhouden.

Partners 

Voor het Kinderfietsenplan werkt de gemeente samen met een groot aantal partners in de stad. Dat zijn Stichting Leren Doen, Stichting Leergeld, Voedselbank, Ooievaarspas, Breed Actief, de Fietsburgemeester en Stichting Welzijn.

Door: Nationale Onderwijsgids