Gemeente Etten-Leur kan concluderen dat het naschoolse sporten goed ontvangen wordt. Na 93 aanmeldingen in 2006 en 164 aanmeldingen in 2009 heeft nu een recordaantal van 372 leerlingen kennis gemaakt met tien verschillende sportsoorten.

Dit voorjaar zijn, behalve de basisscholen in Noord (De Toverlaars, `t Kofschip, De Pontus, De Leest en De Hasselbraam) ook basisschool D'n Overkant en speciaal onderwijs 't Kompas bij het project betrokken. De basisschoolleerlingen hebben kennis gemaakt met rugby, tennis, judo, karate, zwemmen/waterpolo, basketbal, badminton, streetdance, hockey en tafeltennis.

Zes jaar geleden heeft de gemeente Etten-Leur in samenwerking met scholen en sportverenigingen voor de eerste keer het Naschoolse Sportproject gehouden. Het project is gericht op kinderen van de basisschoolgroepen 3 tot en met 8. Zij kunnen direct na schooltijd sportkennismakingslessen volgen. Het is de bedoeling dat kinderen op die manier verschillende sporten leren kennen en vooral ervaren dat sporten niet alleen gezond is, maar ook heel erg leuk kan zijn.

Gezien de massale belangstelling voor het naschoolse sporten dit voorjaar, spreekt de gemeente Etten-Leur van een zeer succesvol project. De gemeente hoopt dat veel kinderen blijvend hun weg vinden naar de sportverenigingen.

Bron: Gemeente Etten-Leur