Ze hebben veel op en neer gereisd de laatste tijd. Leerlingen van drie vo-scholen volgden de module logica, onderdeel van het vak Wiskunde-D. Deze module werd voor het grootste deel gegeven op de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Donderdag 10 juni hebben ze op Windesheim hun certificaat in ontvangst genomen.

Wiskunde-D is nieuw en is een verdieping op het vak wiskunde. De module logica is ontwikkeld en uitgevoerd door 3 vo-scholen en Windesheim. De drie deelnemende scholen zijn het Greijdanus College uit Zwolle, het Vechtdal College uit Hardenberg en De Noordgouw uit Heerde. Leerlingen volgden zowel op hun eigen school als op Windesheim een aantal theorielessen.

Voor de leerlingen voelde het niet echt anders om ineens rond te lopen op een hogeschool. Wat ze vooral leuk vonden was het practicum. Dat is een leuke afwisseling met de theorie. Alleen dat reizen naar de hogeschool, dat kostte sommigen veel tijd.

Omdat het een nieuw vak betreft, is ervoor gekozen een relatie te leggen tussen havo en hbo. Logica is in beeld gekomen omdat het geschikt is om techniek of informatica begrijpelijker te maken. Op veel techniek- en informatica opleidingen wordt dit onderwerp behandeld. Nog een extra reden was dat er voor logica in Nederland nog niet zo veel is ontwikkeld. Jan Menger, docent en decaan bij het Vechtdal College is blij met de module. "Hiermee bevestigen wij het beleid van de HBO-Raad die zich, evenals wij, druk maakt om de aansluiting van het HBO op de havo."

Bron: Windesheim