Ouders niet eens met verhuizing school in Heerde en kopen het schoolgebouw

Ouders van leerlingen kopen met elkaar het schoolgebouw van basisschool de Horsthoek in Heerde. Ze zijn het namelijk niet eens met de voorgenomen verhuizing van de school. Vanmiddag wordt bij de notaris de laatste handtekening gezet. Dit meldt de NOS.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de school ging verhuizen naar een ander gebouw in Heerde. Het pand is namelijk oud en er is asbest gevonden. Veel ouders waren het hier niet mee eens. De school zou van een buitengebied naar een drukker gebied verhuizen. De angst was dat kinderen dan minder lawaai konden maken in de pauze. 

De toekomst

Al sinds 1998 zijn er gesprekken met ouders en de gemeente over de toekomst van het inmiddels ruim 140 jaar oude schoolgebouw. Vorig jaar kwam er dan eindelijk een overeenkomst met de wethouder. 

Onbekend welk bedrag

Het is onduidelijk hoeveel de ouders hebben betaald voor de school. In het contract staat wel dat de ouders een bedrag meekrijgen om het asbest te verwijderen. Verder zijn ze op zichzelf aangewezen. Voor de grote klussen gaan de ouders wel professionele bedrijven inschakelen. 

Door: Nationale Onderwijsgids