Master Sperkhemschool in Sneek ontvangt tijdelijk veertig vluchtelingkinderen

150 vluchtelingen verblijven momenteel in de voormalige Stayokay in Heeg. Onder hen zijn veertig kinderen in de basisschoolleeftijd. Deze kinderen gaan na de herfstvakantie naar de Master Sperkhemschool in Sneek. Dit meldt de Leeuwarder Courant. 

Volgens de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er geen mogelijkheden om de kinderen in Heeg naar school te laten gaan. Daarom is men op zoek gegaan naar een andere locatie. Kinderen van het azc in Sneek krijgen al les op de Master Amikoschool in die plaats. Samen met onderwijsorganisatie Odyssee wordt er gekeken hoe ze de groepen kinderen gaan verdelen over de schoolgebouwen.

Kinderdagverblijf

De Master Sperkhemschool is op dit moment eigenlijk niet in gebruik als basisschool. Er zit wel een kinderdagverblijf in het pand. Het is de bedoeling dat na 1 mei 2022 het kinderdagverblijf weer terug kan keren naar deze locatie. Na die datum is de tijdelijke huisvesting van de vluchtelingen in Heeg voorbij.

Eerste schooldag

De kinderen worden gehaald en gebracht naar de school met het leerlingenvervoer. Op maandag 25 oktober gaat dan de eerste schooldag, op een nieuwe school, beginnen.

Door: Nationale Onderwijsgids