Basisscholen in actie voor De Kleine Jantje Beton Loterij

Circa 27.700 leerlingen komen vanaf vandaag weer in actie tijdens de tweede actieperiode voor De Kleine Jantje Beton Loterij. Van 15 t/m 29 september verkopen ze lootjes via de verkoopmethodes machtiging én online via de Tikkie jij bent ‘m! actie. Dit meldt Jantje Beton.

Zoiets kleins en simpels als buitenspelen speelt een grote rol in het leven van kinderen. Door te spelen krijgen kinderen de beweging die ze nodig hebben. Ook is het belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitenspelen is magisch. Er bestaat niets leukers dan samen met vriendjes buiten de wereld ontdekken. Vooral op een van de favoriete speelplekken: het schoolplein. Zowel tijdens als na schooltijd. Bovendien heeft buitenspelen een positief effect op de leerprestaties en het concentratievermogen. Toch spelen drie op de tien kinderen bijna niet buiten. Voor kinderen met een beperking is het vaak onmogelijk. Daar doet Jantje Beton iets aan. Met De Kleine Jantje Beton Loterij.

Projecten Jantje Beton

De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan bijvoorbeeld buitenlessen, speelactiviteiten of speelmaterialen. De andere helft gaat naar projecten van Jantje Beton. Hierbij krijgen projecten voor kinderen in kwetsbare speelposities ­­– zoals kinderen met een beperking – extra aandacht.

Een lootje kopen en doortikken kan heel eenvoudig via de website. Je selecteert een school, vult je gegevens in, kiest het aantal lootjes en betaalt via Tikkie. Je tikt de actie heel gemakkelijk door via WhatsApp.

Door: Nationale Onderwijsgids