Bij de Kinderverkiezingen heeft de Partij van de Arbeid met 24 zetels de meeste stemmen gekregen, gevolgd door GroenLinks met 22 zetels. Dat blijkt uit de uitslag van de Kinderverkiezingen die dit jaar voor de eerste keer werden georganiseerd. De VVD en de Partij voor de Dieren eindigden bij de kinderen op de derde plaats (allebei 21 zetels), gevolgd door de PVV (15 zetels) en de D66 (14 zetels). Nieuwkomer is de Piratenpartij met 1 zetel.

De eerste Kinderverkiezingen waren een groot succes. Maar liefst 1336 basisscholen hadden zich voor deelname aangemeld. Het gaat daarbij om 43.734 kinderen uit groep 7 en 8. Uiteindelijk hebben 27.284 kinderen gestemd (62%).

Kinderverkiezingen
De Kinderverkiezingen zijn een simulatie van de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni 2010. Leerlingen van de bovenbouw van het primair onderwijs mogen op school hun stem uitbrengen. De Kinderverkiezingen worden georganiseerd door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) in samenwerking met SchoolTV. Het IPP organiseert al sinds jaar en dag Scholierenverkiezingen voor middelbare scholieren. Op 4 t/m 8 juni voor het eerst voor basisscholen onder de naam Kinderverkiezingen.

Er werden ook Scholierenverkiezingen gehouden. Bij deze verkiezingen wonnen de PVV en de VVD.

Bron: Kinderverkiezingen.nl