Directeur vrije school vertrekt na 17 pagina's aan klachten van ouders

Ouders van leerlingen van de vrije school De Berkel in Zutphen hebben een lijst van klachten van 17 pagina’s over de directeur opgesteld. Hij zou onder andere leerlingen pesten of juist voortrekken, en zich met privé-berichten van ouders aan leraren bemoeien. De directeur heeft na overleg zijn werkzaamheden per direct beëindigd. Dit meldt De Gelderlander.

Voor de zomervakantie hadden de ouders al aan de bel getrokken over de directeur, die inmiddels twee jaar de vrije school leidde. Volgens hen zouden leerlingen door de directeur worden gepest, of juist ongepast geknuffeld. Ook zou hij bij leerproblemen geen extra hulp willen inschakelen. Daarnaast zou hij zich hebben bemoeid met privéberichten van ouders aan leerkrachten.
 
Het stichtingsbestuur van de school stelde daarop een onderzoek in dat vorige week is afgerond. In een brief aan de ouders wordt gemeld dat de problemen met de directeur besproken zijn en dat is overeengekomen dat hij per direct stopt met zijn werkzaamheden. Hij zou een belangrijk deel van zijn werkzaamheden al hebben afgerond, zoals de ontwikkeling van een goed onderwijsprogramma. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids