Vader die basisschool in Grootebroek binnenreed heeft spijt

In juli reed vader Michel K. met zijn auto basisschool ’t Palet binnen terwijl daar een afscheidsmusical gaande was, en nu geeft hij tijdens een tussentijdse rechtszitting aan hier spijt van te hebben. Hij wordt beschuldigd van poging tot moord of poging tot doodslag, maar geeft zelf aan niet te hebben geweten dat er mensen in de school waren. Dit meldt NOS.

“Ik zou willen dat ik het terug kon draaien, maar dat kan helaas niet”, zei de 55-jarige Michel K. tijdens de rechtszitting. Hij reed destijds de school binnen omdat hij kwaad was dat zijn zoon en diens beste vriend niet meer in dezelfde klas zouden zitten in het volgende schooljaar. Zelf zegt hij niet te hebben geweten dat er mensen in het schoolgebouw waren, maar de officier van justitie gelooft die uitspraak niet. K. stapte namelijk voor de aanrijding uit zijn auto en heeft staan schreeuwen voor de school. Bovendien kon hij de rode loper, ballonnen en ouders op het schoolplein zien.

“Ik was niet van plan om mensen te schaden”, gaf K. zelf aan. “Ze hebben zich al die jaren heel goed ingezet voor m’n zoon. Ik heb ook helemaal niks tegen de juf.” Waarom hij tot zo’n drastische actie overging en zo kwaad is geworden weet hij zelf ook niet precies. “Ik denk dat er in m’n hoofd dingen door elkaar liepen. Ik heb heel veel jaren stress gehad en vind het ook raar dat ik die dingen geroepen heb.”

K. zit sinds het incident plaatsvond in voorarrest en zal nog zeker tot het einde van 2020 vast blijven zitten.

Door: Nationale Onderwijsgids