Onderwijsmuseum organiseert ook deze zomer activiteiten voor kinderen

Van 18 juli tot en met 30 augustus organiseert het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht weer allerlei activiteiten voor kinderen. Ze kunnen er een sterrenkaart maken, een optische illusie tekenen, bruggen bouwen of een speurtocht maken. En het Geolab is terug, met een zomerspecial. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een entreebewijs. Dit meldt het Nationaal Onderwijsmuseum.

In de educatieve ruimte kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd terecht voor verschillende gratis activiteiten. Ze leren eenvoudig optische illusies tekenen of maken een sterrenkijker, waarmee te zien is welke sterren aan de hemel staan. Of bouwen complexe bruggen en torens met de uitgebreide set bouwstenen van het Onderwijsmuseum.

Geolab Zomerspecial

Ook het Geolab keert deze zomervakantie terug. Elke dinsdag en donderdag en afwisselend op zaterdag of zondag, kunnen kinderen in de educatieve ruimte terecht voor nieuwe activiteiten zoals het bouwen van aardbevingsmeter, ontdekken waarom de maan zoveel kraters heeft en zien hoe een rivier zich kronkelend een weg door het landschap baant.

Stap in de wereld van de Bosatlas

Met het uitgebreide, gratis doe-boekje bij de tentoonstelling ‘Stap in de wereld van de Bosatlas’ leren kinderen vanaf 9 jaar alles over de mysterieuze ‘kunst van het weglaten’ en ontdekken ze welke verhalen kaarten kunnen vertellen. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er de gratis Grote Bosatlas Speurtochtposter. Met de speurderstas kunnen kinderen vanaf 4 jaar het museum op een speelse manier ontdekken en zien hoe het er vroeger op school aan toe ging. 

Door: Nationale Onderwijsgids
Foto: Nationaal Onderwijsmuseum