Normal_rss_entry-223570

Kinderen voor Kinderen had het nummer voor de geannuleerde Koningsspelen van dit jaar al af. Dat bevestigt een woordvoerder van de organisatie. Maandag werd bekend dat het jaarlijkse sportieve Oranjefeest, dat sinds de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013 jaarlijks wordt gehouden, niet kan doorgaan vanwege de situatie rond het coronavirus.

Het kinderkoor had ook dit jaar een liedje gemaakt voor het thema 'hand in hand' van het evenement op 17 april. Of dat nummer alsnog gaat worden uitgebracht, is nog niet helemaal duidelijk.
 

Hand in hand

Kinderen voor Kinderen hoopt zelf wel dat het liedje er komt. "Het thema is hand in hand en dat is eigenlijk een metafoor voor het aangaan van verbindingen met elkaar. Dat is een belangrijke boodschap voor kinderen, zeker in deze tijd. Dat is ook nu heel erg nodig", zegt een woordvoerder van het kinderkoor.
 

Achtste Koningsspelen

Het sportevenement, waarbij zo'n 1,2 miljoen kinderen op basisscholen samen ontbijten en allerlei actieve dingen doen, zou dit jaar voor de achtste keer plaatsvinden. De landelijke organisatie heeft scholen en lokale organisaties maandag opgeroepen alle festiviteiten een jaar uit te stellen.
 
Initiatiefnemer Richard Krajicek liet weten de beslissing te betreuren. "Maar de volksgezondheid gaat boven alles. Voor alle scholen, sportorganisaties, gemeenten en vrijwilligers die reeds gestart waren met de organisatie van de Koningsspelen: heel veel dank voor jullie inzet. Dat waarderen wij enorm."
 
Door: Nationale Onderwijsgids