Van Ark gaat met 1200 basisschoolkinderen uit Nederland naar musical Anastasia

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) gaat woensdagmiddag met 1200 kinderen naar het theater. De tieners uit de groepen 8 van 43 basisscholen uit heel Nederland komen naar het Circustheater in Scheveningen om daar de musical Anastasia te zien. Zij worden begeleid door 150 leerkrachten en vrijwilligers.

Het gaat om een bijzondere samenwerking tussen producent Stage Entertainment en het Jeugdeducatiefonds, dat de ontwikkelingskansen van kinderen uit achterstandswijken wil vergroten. Eerder organiseerde Stage Entertainment een soortgelijke bijeenkomst rond de musical The Lion King.

Voor deze kinderen is het bijwonen van een musical in een theater een unicum. Zij hebben van tevoren al een les gevolgd over de voorstelling. Ook directeur Albert Verlinde van Stage Entertainment Nederland is aanwezig en spreekt met de kinderen over de musical.

Anastasia is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 1997 over de Russische tsarendochter Anya Romanov. De voorstelling is nog een paar maanden te zien in Scheveningen.

Door: ANP