Ouders lijken wederom begripvol over de aankomende tweedaagse staking

Aanstaande donderdag en vrijdag is het weer zover: leraren in het primair en voortgezet onderwijs leggen het werk neer, deze keer voor twee dagen. Inzet is nog steeds een structurele financiële investering in het onderwijs. Meer dan de helft van de ouders van basisschoolleerlingen blijkt wederom achter de staking te staan. Dit meldt RTL Nieuws.

Uit een peiling in opdracht van RTL Nieuws in januari 2020 blijkt dat 53 procent van de ruim 600 gevraagde ouders het eens is met de basisschoolleraren én de staking steunt. In maart 2018 was dit 52 procent. 
 
34 procent van de ouders van basisschoolleerlingen is het wel eens met de leraren, maar staat niet achter de staking. Dit was in 2018 nog 39 procent. 28 procent vindt dat de docenten zo veel mogen staken als zij nodig achten, tegen 25 procent in maart 2018.
 

Staking is onzin

13 procent vindt de staking onzin en zegt het ook niet eens te zijn met de leerkrachten. In maart 2018 was dit 9 procent.
 
In een kleine twee jaar tijd zijn de meningen van ouders over stakingen dus niet veel veranderd, terwijl in de tussentijd leraren twee keer landelijk het werk hebben neergelegd en er drie regionale stakingen hebben plaatsgevonden. Hoe is dat bij jullie?
 

Door: Nationale Onderwijsgids