Normal_water__drinkwater__kraan__watertappunt

Morgen is het Kraanwaterdag. Doel van Kraanwaterdag is zorgen dat kinderen op school meer kraanwater gaan drinken in plaats van zoete drankjes. Scholen die meedoen aan Kraanwaterdag kunnen gebruik maken van een gratis digitale les. Dit meldt Kraanwaterdag.nl.

Gezond en duurzaam

Kraanwater is gezond en duurzaam. Het drinken van water draagt bij aan een gezonde levensstijl. Het bevat belangrijke mineralen zoals calcium en heeft 0 calorieën. Het is minstens 400 keer minder belastend voor het milieu dan verpakte dranken. Eén suikerhoudend drankje minder per dag leidt al tot een gezondere leefstijl bij schoolkinderen. Water drinken is dan ook gezonder dan het drinken van zoete drankjes.
 

Gratis watertappunt

De Nederlandse drinkwaterbedrijven stellen (online) lespakketten, gastdocenten en andere middelen ter beschikking om aandacht te geven aan het drinken van kraanwater op school. Als scholen meedoet met Kraanwaterdag, kunnen ze gebruik maken van een gratis digitale les. De les bestaat uit een digitale quiz met leuke filmpjes en een watersmaaktest. Er is een les voor groep 1 tot en met 4 en een les voor groep 5 tot en met 8. Ook kunnen scholen kans maken op een gratis watertappunt: daarvoor moet de hele school op één vaste dag in de week kraanwater drinken.
 
De drinkwaterbedrijven werken samen met de GDD, JOGG en de Gezonde school.
 
Door: Nationale Onderwijsgids