Normal_bloemen__planten__tuin

Op woensdag 4 september van 15.00 tot 19.00 uur houden de schooltuinen van Amsterdam open dag. De schooltuinen maken deel uit van het programma Natuureducatie van de gemeente Amsterdam. Hiermee worden leerkrachten in het basisonderwijs ondersteund bij hun natuurlessen. Op de schooltuinen kunnen leerlingen van groep 6 en 7 kennismaken met de natuur. Dat maakt meer indruk dan leren uit een boekje. Dit meldt gemeente Amsterdam. 

Dit jaar is de open dag schooltuinen op woensdag 4 september. Het is oogsttijd, dus een geschikt moment om te zien wat de resultaten zijn van maanden schoffelen, zaaien, planten, wieden en opbinden. De tuinen zijn open van 15.00 tot 19:00 uur. Het programma is te vinden op amsterdam.nl/schooltuin.
 

Prijsvraag schooltuinen met bijzondere prijs

Omdat de Amsterdamse schooltuinen volgend jaar 100 jaar bestaan, organiseert de gemeente een wedstrijd voor groepen 6 van schooljaar 2019/2020. De klas die wint mag een jaar lang tuinieren in de tuin van het Rijksmuseum. Bent u een leerkracht van groep 6? Kijk dan op amsterdam.nl/prijsvraagschooltuinen en bekijk het filmpje en de wedstrijdvoorwaarden. Inschrijven kan tot 30 september.
 
Door: Nationale Onderwijsgids