Normal_school_groep_kinderen

De 12 -jarige scholier uit Den Haag van wie de ouders naar de rechter stapten omdat hij niet mee mocht doen aan de afscheidsmusical van groep 8, krijgt alsnog een rol in het stuk. Het kort geding is van de baan; de ouders en de school zijn er onderling uitgekomen. Dit meldt RTL Nieuws.

De ouders wilden de O.G. Heldringschool voor de rechter slepen, omdat hij niet mee mocht doen met de afscheidsmusical van groep 8. Volgens de school verstoort de jongen de rust in de klas met zijn moeilijke gedrag. De problematiek rond de leerling speelt al jaren, maar vorige maand was de maat vol voor de school en werd besloten dat meedoen met de musical was uitgesloten. De jongen moest in de middaguren, als repetities plaatsvonden, een alternatief lesprogramma volgen. 
 
De ouders waren het hier niet mee eens en besloten een kort geding aan te spannen. De ouders en de school zijn er nu onderling uitgekomen. Welke rol de jongen krijgt in de musical is niet bekend. "School en ouders hebben afgesproken dat zij hierover geen verdere mededelingen zullen doen aan de media."
 
Door: Nationale Onderwijsgids