Normal_tweede_kamer

Op dinsdag 19 november 2019 vindt het tweede kindervragenuur plaats. Alle basisscholen in Nederland zijn uitgenodigd om deel te nemen. Kamervoorzitter Khadija Arib spreekt van een traditie, om kinderen in het hart van de Nederlandse democratie in gesprek te laten gaan met de leden van het kabinet. Het vragenuur vindt dit jaar een dag vóór de Internationale Dag van de Rechten van het Kind plaats. Dit meldt de Tweede Kamer.

Vragen

Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen in hun groep vragen bedenken voor de ministers en staatssecretarissen. Begin november wordt er een selectie gemaakt uit alle vragen. De vijf groepen die de beste vragen hebben ingestuurd, worden uitgenodigd om naar de Tweede Kamer te komen en deze tijdens het kindervragenuur te stellen. Op dat moment is ook bekend welke bewindspersonen voor het vragenuur worden uitgenodigd.
 

Tweede Kindervragenuur

Het allereerste kindervragenuur vond plaats op 20 november 2018. Dat was een groot succes; er kwamen ruim 150 inzendingen binnen. De vragen gaven een goed beeld van de onderwerpen die scholieren belangrijk vinden; het verlagen van de stemgerechtigde leeftijd, de tijd die scholen besteden aan sporten en hoe de pleegzorg kan worden verbeterd.