Normal_speelplaats_schoolplein_pauze_spelen
Basisschool de Lisdodde in Emmen is de eerste Drentse basisschool die mee gaat doen met het project ‘Schoolplein 14’. Op 5 juni opende Emmenaar Kjeld Nuis het plein van de school. Hij mocht een plein uitkiezen omdat hij sportheld van het jaar is geworden. Dit meldt RTV Noord. 
Ook Frits Barend, ambassadeur van de Cruyff Foundation, was aanwezig bij de opening. Hij heeft de hoop dat meer gemeentes de keus laten vallen op Schoolplein 14.
 
Met het project Schoolplein14 wil de Cruyff Foundation kinderen tijdens en na schooltijd uitdagen om samen meer te sporten en te spelen, omdat sport en spel net zo belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind als leren lezen en schrijven. Door het aanbrengen van lijnen en kleurvakken (coatings) op het oude schoolplein wordt een gevarieerd plein gecreëerd dat de leerlingen uitdaagt om samen te sporten en te spelen. 
 
Naast het stimuleren van het samen sporten en spelen biedt Schoolplein14 leerkrachten structuur en overzicht op het schoolplein, laat het ook minder sportieve kinderen bewegen, stimuleert het de creativiteit van kinderen om vooral zelf spelletjes te bedenken en vermindert het ‘opstootjes’ op het schoolplein.
 
Door: Nationale Onderwijsgids