Normal_rugzak__klas__kinderen__schooltas__klaslokaal__po

Kinderboekenschrijver Paul van Loon en Stichting Leergeld gaan samen voor groep 8 van de basisschool van Nederland een eindmusical tot stand brengen. In de musical wordt de boodschap van Stichting Leergeld over sociale uitsluiting opgenomen. Dit meldt het AD.

De bedoeling van de musical is om Stichting Leergeld (verder) kenbaar te maken en om scholen duidelijk te maken dat ze ervoor moeten zorgen dat alle kinderen op school kunnen participeren, ook de kinderen uit minimagezinnen. Gaby van Biggelaar, directeur van Leergeld Nederland, is van mening dat scholen zich ervan bewust moeten zijn dat niet alle ouders de gevraagde bijdragen kunnen financieren en dat er ouders zijn die een grote sociale druk voelen. Hun uitgaven voor school gaan soms ten koste van andere noodzakelijke uitgaven, stelt ze.

Stichting Leergeld biedt kinderen uit minimagezinnen kansen om mee te kunnen doen met binnen- en buitenschoolse activiteiten. De stichting helpt ouders bijvoorbeeld met het kopen van schoolspullen, een bijdrage voor een schoolreis of een contributie voor een sportvereniging.

Door: Nationale Onderwijsgids