Normal_maxima
Hare Majesteit Koningin Máxima woont dinsdagmiddag 28 mei het jaarlijkse symposium bij van platform Wijzer in geldzaken. Het thema is ‘Innovatie ter bevordering van financiële fitheid van Nederlanders’. Dit meldt Rijksoverheid.
 
Onder leiding van dagvoorzitter Maarten Bouwhuis gaan Koningin Máxima en minister Hoekstra met elkaar in gesprek over het belang van het vergroten van financiële veerkracht en het voorkomen van geldproblemen, in het bijzonder bij kwetsbare groepen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met wisselende inkomsten, tijdelijke arbeidscontracten of laaggeletterden. Toehoorders zijn vertegenwoordigers van partnerorganisaties van Wijzer in geldzaken en betrokken instellingen.
 
Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. In het platform werken partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en voorlichtings- en consumentenorganisaties samen aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland. Platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën. 
 
Vorige maand vond de Week van het geld plaats met als thema ‘Ben jij een held met je geld?’. Tijdens deze week werden er op basisscholen in heel Nederland ruim 5.000 gastlessen en workshops gegeven over omgaan met geld. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil platform Wijzer in geldzaken basisscholieren voorbereiden op financiële zelfstandigheid in de toekomst.
 
Door: Nationale Onderwijsgids