Normal_natuur__po__so__vo__buiten_spelen__onderzoeken

Dit jaar organiseren de wetenschapsknooppunten van de universiteiten van Nederland voor het eerst het project Alle Scholen Verzamelen!. Het onderwerp voor deze eerste editie is buitenspelen. Op Nationale Buitenspeeldag zullen bovenbouwklassen uit het hele land onderzoek doen naar buitenspelen. Dit meldt wetenschapsknooppunten.nl. 

Met het project Alle Scholen Verzamelen! doen zo vele mogelijk bovenbouwklassen in het basisonderwijs overal in het land op hetzelfde moment een gezamenlijk onderzoek. Ze verzamelen gegevens over hoe hun favoriete buitenspeelplek eruit ziet, waarbij ze gebruik maken van wetenschappelijke onderzoeksmethoden. Dit doen ze op woensdag 12 juni, op Nationale Buitenspeeldag.
 
Scholen kunnen zich tot 20 mei aanmelden via deze link. Deelnemende leraren krijgen eind mei een pakket opgestuurd met daarin onder andere een lesbrief en onderzoeksmateriaal. Vanaf 1 juni kunnen aanvullende (les)materialen gedownload worden.
 

Over de Wetenschapsknooppunten

De Wetenschapsknooppunten hebben de afgelopen jaren met succes activiteiten opgezet om de nieuwsgierige en onderzoekende houding van kinderen en leraren in het basisonderwijs te bevorderen. Daarnaast helpen ze scholen om wetenschap en technologie te verwerken in het curriculum.
 
Door: Nationale Onderwijsgids