Normal_speelplaats_schoolplein_pauze_spelen

Directeur Lobke Vlaming van Ouders & Onderwijs zegt dat ouders in de Zaanstreek zich zorgen maken over scholen die een vierdaagse schoolweek instellen. Scholen kiezen voor deze maatregel omdat er niet voldoende leraren zijn. Vooral werkende ouders of ouders met een eigen bedrijf komen hierdoor in de problemen. Dit meldt Telegraaf.

Diverse scholen in de Zaanstreek zijn na de herfstvakantie nog maar vier dagen open. Ouders met leerlingen op andere scholen in de regio zijn bang dat hun school ook overstag zal gaan. De ouders voorzien niet alleen problemen met de opvang van hun kinderen maar vrezen ook dat de onderwijskwaliteit eronder zal lijden. Ook is het de vraag of het wel goed is voor de kinderen zelf.

Ondanks de zorgen begrijpen ouders de keuze van de scholen. Veel ouders nemen contact op met belangenorganisatie Ouders & Onderwijs met de vraag hoe ze kunnen helpen. Volgens de belangenorganisatie gebeurt het al dat ouders voor de klas staan als er niet genoeg leraren zijn. Zo kunnen de leerlingen in ieder geval elke dag naar school.

Volgens Ouders & Onderwijs moeten we ervoor waken dat we gewend raken aan wat in principe een noodmaatregel is. Een vierdaagse schoolweek is geen structurele oplossing, zegt de organisatie. Kinderen hebben recht op goed onderwijs, op de korte en lange termijn.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids