Normal_techniek_330018

Het is zomervakantie! Ga je niet op vakantie maar wil je toch iets nieuws ontdekken? Ga dan op ontdekkingsreis in de wereld van Wetenschap & Techniek! Hier zijn tien tips van TechniekTalent.nu voor techniekuitjes in de zomer. Voor een zomervakantie vol ontdekkingen!

Regio Zuid


Deltapark Neeltje Jans, Zeeland


Nederland ligt voor meer dan de helft onder de zeespiegel. Voor ieders veiligheid zijn de Deltawerken gebouwd om herhaling van de watersnoodramp van 1953 te voorkomen. Bij Deltapark Neeltje Jans kun je de geschiedenis opnieuw meemaken: Van de watersnood tot en met de bouw van de Deltawerken. Op een warme zomerdag kun je daarnaast verkoeling zoeken in het waterpark of kun je zwemmen met haaien in het aquarium. Hier krijg je de dag wel om!

 

De Uitvindfabriek, Breda


In deze oude snoepfabriek in Breda beleef je fantastische avonturen. Je geniet van een speelfilm en je kunt je eigen uitvindingen bouwen. In De Uitvindfabriek kun je ook aan de slag met creatieve workshops. Maak een tijger voor het circus uit het Zonnewiel, of een Afrikaans muziekinstrument van afvalmaterialen. Vind je het leuker om zelf een filmpje op te nemen in de Green Screen studio of een tekenfilm te maken met de praxinoscoop? Of experimenteer je graag met een 3D pen? Dat kan ook!

 

Regio Midden


De Spelerij – De Uitvinderij, Dieren Gelderland


Spelend ontdekken en ontdekkend spelen. Hier komen kinderen en volwassenen erachter hoe creatief ze eigenlijk zijn. De Spelerij is een doe-, samenwerk- en verwondertuin waar je, samen met anderen, de meest fantasievolle toestellen bedient en in beweging brengt. De Uitvinderij is een enorme werkplaats. Hier maak je je eigen kunstwerk met behulp van echte gereedschappen en machines. Plan je bezoek!

 

De Ontdekhoek, Rotterdam


De Ontdekhoek is een grote werkplaats waar je proefjes mag doen. Ga zelf aan de slag en verveeld je geen seconde! Ontdek bijvoorbeeld hoe je met zware keien snelstromend water kan tegenhouden en hoe je van een aardappel chips kunt maken. Of ervaar hoe je foto’s in een donkere kamer kunt ontwikkelen, snelle zeilbootjes kunt maken of maak heerlijk ruikende zeepjes. De Ontdekhoek is er ook in Zwolle, Leeuwarden, Lelystad en Harderwijk.

 

GeoFort, Herwijnen


Vier de zomer op GeoFort. Hier kun je speuren, experimenteren, beleven en spelen! Raad waar je bent in de wereld en vind de juiste route op basis van geur in het doolhof. De trekpont brengt je op de fortgracht naar een drijvend eiland in de vorm van Nederland. Kijk of jouw huis onder of boven de zeespiegel ligt! Maak een heus bouwwerk van bamboe, klim en klauter in de Vleermuisspeurtuin, maak dijken en leg rivieren aan bij de waterspeelplaats. En vergeet vooral de verschillende speurtochten niet!

 

Regio Noord


De Museumfabriek, Enschede


Een museum van natuur en techniek, van kunst en wetenschap, van vogels, van bloemen, fossielen, machines en van oude en nieuwe dingen. Waar je je verbaast, leert, creëert, zaagt, tekent, drukt, soldeert, monteert en codeert. Een museum waar natuur, cultuur, kunst, techniek en wetenschap één geheel vormen. Dat is een museum naar ons hart! Tijdens de zomervakantie kun je hier extra veel doen: maak je eigen battery eating spider, bibberbotje, mechanische hand of onderzoek een insect en nog veel meer.

 

Zaans Museum, Zaandam


Het Zaans Museum neemt je mee naar een wereldberoemd stukje Holland. Het Holland van de molens, industrieën, groene houten huizen en Nederlandse iconen als Albert Heijn, Honig en Verkade. Tijdens de zomervakantie kom je met het gratis Walvisweken doe-boekje van alles te weten over de walvis! In het Creative Lab knutsel je een ijsbeer en leer je nog meer over walvissen, duurzaamheid en beschermde diersoorten. Altijd al eens willen werken in een chocolade- of koekjesfabriek? Midden in het Zaans Museum ligt de Verkade Experience, met deze serious game kruip je in de huis van een meisje van Verkade, cacao-expert of koekenbakker.

 

Meer tips


Op zoek naar nog meer leuke techniekuitjes voor de vakantie? Bekijk dan ook de tips die we gaven voor de meivakantie!

(Dit artikel wordt aangeboden door TechniekTalent.nu)