Normal_rss_entry-126606

De griepepidemie, die Nederlanders sinds half december in de greep houdt, is nog niet zijn retour. Volgens onderzoeksinstituut Nivel gingen afgelopen week 162 op de 100.000 mensen naar de huisarts met griepachtige klachten. Dat zijn er ongeveer evenveel als de week daarvoor. Dit meldt ANP.

Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er officieel sprake van een epidemie. Nederland zit nu voor de twaalfde week op rij boven deze epidemische grens. Gemiddeld duurt zo'n epidemie ongeveer negen weken. Vorige maand meldde Nivel dat de piek van de griepgolf leek te zijn bereikt, maar de epidemie houdt aan. Vorig jaar duurde de griepepidemie vijftien weken.

Huisartsen zien vooral veel jonge kinderen en ouderen met griepachtige verschijnselen. In het onderwijs zorgde de griepgolf de afgelopen maanden voor nogal wat problemen. Niet alleen leerlingen zijn ziek thuis, maar ook docenten en er zijn niet genoeg invallers om het tekort aan docenten op te vangen. Veel scholen zagen zich genoodzaakt leerlingen over andere klassen te verdelen of zelfs klassen naar huis te sturen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids