Normal_boom5

Op woensdag 14 maart aanstaande wordt de 62-ste editie van de Boomfeestdag gehouden. Naar verwachting doen 100.000 kinderen mee in ruim 290 gemeenten in Nederland en zij planten die dag met elkaar zo’n 200.000 bomen en struiken. Het landelijk startschot wordt gegeven in de gemeente Oldambt (Groningen). Dit meldt Stichting Nationale Boomfeestdag.

Fractievoorzitters van de Tweede Kamer-partijen en lijsttrekkers uit Oldambt gaan, onder leiding van Boomfeestdag-voorzitter Albert Verlinde, in debat met 350 Oldambtster kinderen. Onder andere over de klimaatdoelen, het belang van natuureducatie in het onderwijs en over essentaksterfte. Dit omdat de week erop de gemeenteraad-verkiezingen zijn en er zo extra politieke aandacht is voor klimaat en het belang van groen. 
 
In het kader van de Essenvervang-campagne van Staatsbosbeheer planten gedeputeerde Henk Staghouwer, burgemeester Pieter Smit, hoofd Staatsbosbeheer Groningen Rieks van der Wal en Albert Verlinde samen met de kinderen bomen in ‘De Hoogte’, het dorpsbos bij Heiligerlee, waar veel essen zijn verwijderd omdat ze aangetast waren door de essentaksterfte.
 
De aanplant van bomen en bossen met kinderen is tweeledig. Kinderen dragen bij aan het halen van de klimaatdoelen van de gemeente en ze leren de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat in te zien.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids