Normal_rss_entry-120776

De Luizenmoeder, een nieuwe Nederlandse comedyserie van AVROTROS, blijkt voor alle ouders erg herkenbaar te zijn. De serie is gebaseerd op zeer treffende situaties op de basisschool en het schoolplein en volgt ouders en leraren die over de hoofden van de kinderen hun vetes uitvechten. Dit meldt ANP. 

Het verhaal speelt zich af op de basisschool De Klimop. Op de eerste schooldag maakt nieuwkomer Hannah met haar dochter Floor kennis met de andere moeders op het schoolplein, voor ouders de meest herkenbare arena. Met de schoolpleinregels, traktatiebeleid, parkeerbeheer, zwaai-afspraken, hangouders, tienminutengesprekken, verantwoorde verjaardagstraktaties, klassen app-groepjes, klaarover-diensten en luizenmoeders.
 
AVROTROS is blij met het succes: "Het is altijd onze bedoeling geweest om van De Luizenmoeder een serie te maken die de o zo politiek correcte tijdsgeest in Nederland op vileine wijze weergeeft. Dat de uitvergrote en gênante situaties op een Nederlandse basisschool voor velen zo herkenbaar zijn gebleken en dat de scherpe humor wordt begrepen, daar zijn wij echt ontzettend blij mee", aldus Mylène Verdurmen, hoofd drama van de omroep.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids