Normal_koran_islam_godsdienst_religie

De Stichting Islamitisch Primair Onderwijs Rijnmond (SIPOR) wil in Dordrecht een tweede islamitische school stichten. Of die plannen doorgaan, wordt deze maand door minister Arie Slob van Onderwijs bekendgemaakt. Dat meldt het AD.

Het college van b en w gaf onlangs het advies aan de gemeenteraad om de aanvraag voor een tweede islamitische school af te wijzen. Volgens de wet moet er namelijk uiterlijk 1 augustus worden besloten over een aanvraag die voor 1 februari is ingediend. Tot nog toe is er nog geen besluit genomen. Cihan Gerdan, voorzitter van het college van bestuur van SIPOR, vindt dat de gemeente zijn kans voorbij heeft laten gaan. Slob kan volgens hem het advies van het college passeren.

Dat Dordrecht de wens heeft om een nieuwe islamitische school te openen, heeft te maken met de grootte van de huidige Ikra school. Die school ging in 2010 open, maar heeft inmiddels een flinke wachtlijst. Op de schoollocatie van Ikra kan echter niet worden uitgebreid.

Besluit Slob uiteindelijk om de plannen van SIPOR door te laten gaan, dan kan de school in augustus 2018 geopend worden. De locatie voor het nieuwe pand moet dan nog wel worden bepaald. Overleg daarover vindt momenteel plaats met andere schoolbesturen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids