Normal_geld__stapel__munten

Er bestaat een kleine kans dat er vroegtijdig extra geld naar het basisonderwijs gaat. D66 en het CDA bieden een kleine opening in de discussie, blijkt uit een rondgang van NU.nl. Vandaag en morgen staan debatten over de onderwijsbegroting gepland. Dit meldt NU.nl.

De Kamerleden willen van minister Slob van onderwijs weten of de geplande investeringen die in de onderwijsbegroting staan vermeld ook naar voren kunnen worden geschoven. Nu is het zo dat het geld ter bestrijding van de werkdruk in het primair onderwijs in stappen vrijkomt. Pas in 2021 is het volledige bedrag van 450 miljoen euro beschikbaar. Ook SP-Kamerlid Peter Kwint wil dat dit volgend jaar meteen geïnvesteerd wordt om de werkdruk in het onderwijs tegen te gaan. 
 
De coalitiepartijen blijven achter de invulling van de huidige onderwijsbegroting staan. Volgens Eppo Bruins van de ChristenUnie is het regeerakkoord duidelijk over hoeveel geld er beschikbaar is en is dit een groot bedrag voor het primair onderwijs. Ook waarschuwen de coalitiepartijen ervoor dat er teveel kapitaal ondoordacht in het onderwijs gestoken worden. Het geld moet wel effectief en efficiënt worden ingezet op de juiste plekken. Hierin hebben zowel de politiek, de werkgevers als de werknemers verantwoordelijkheid.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids