Normal_meisje_jong_kind_misbruik_pesten46

De politie in Zoetermeer heeft gisteren een 38-jarige medewerker van rooms-katholieke basisschool De Elzenhoek opgepakt. De man wordt verdacht van grensoverschrijdend gedrag bij een kleuter. Het voorval zou al begin 2017 hebben plaatsgevonden, maar de school treedt nu pas naar buiten over de zaak. Dat meldt de Telegraaf.

De ouders van het jonge slachtoffer deden voor de zomervakantie aangifte tegen de man. Ouders van leerlingen werden gisteren pas op de hoogte gebracht van de zaak. Toen is ook de verdachte opgepakt. De man werkte als vrijwilliger op de school. Hij was na de zomervakantie al niet meer aanwezig.

Veel ouders van leerlingen van de Elzenhoek zijn ongerust, zeker de ouders van kleuters. Zij willen graag met hun kinderen in gesprek om na te vragen of er bij hen mogelijk ook iets gebeurd is. Dat de school lange tijd geen melding heeft gemaakt van de zaak, wordt duidelijk als blijkt dat sommige ouders nog van niets weten. De schoolleiding heeft ouders gisteren per mail over het delict geïnformeerd, maar velen van hen hadden dat bericht nog niet gelezen toen zij hun kinderen ‘s middags na schooltijd kwamen ophalen.

Veel ouders reageren verbaasd over het feit dat de school maandenlang niets heeft gezegd. Ze vinden dat de zaak ook hun kinderen aangaat. Sommige ouders stapten naar de directie met vragen, maar daarop werd geen antwoord gegeven. Omdat het onderzoek nog loopt, worden ouders voor meer informatie doorgestuurd naar de politie.

Ook schooldirecteur Noortje van de Laar en woordvoerster Grada Huis van de Unicoz Onderwijsgroep waren niet bereid om commentaar te geven. Dat de 38-jarige man gisteren werd opgepakt, is volgens de politie "puur toeval" en had te maken met de duur van het onderzoek en de afgelopen vakantieperiode van de basisschool.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids