Normal_schoolplein__school__voortgezet_onderwijs__pesten__alleen

De Zeeuwse scholenkoepel Onze Wijs stuurde vorige week een 10-jarige scholier van school. Het schoolbestuur zou dat hebben gedaan omdat er een conflict was met de ouders van de jongen. De Acaciahof in Middelburg, waar de jongen niet welkom was, had de jongen nooit mogen wegsturen, zo luidt nu het oordeel van de Geschillencommissie Passend Onderwijs. Dat meldt het AD.

Waarom en hoe de Geschillencommissie tot dat besluit is gekomen, wordt later nog bekendgemaakt. Vandaag mocht de leerling in elk geval weer naar school. Dat was zijn eerste schooldag in het nieuwe schooljaar. Vorige week maandag stond hij met zijn nieuwe rugtas klaar voor de ingang van de school, maar daar werd hij tegengehouden door Onze Wijs-bestuurder Thomas Landman. De jongen was vervolgens enorm overstuur, zo meldt zijn moeder.

Het conflict tussen het schoolbestuur en de ouders van de leerling was volgens het bestuur aanleiding om de jongen niet toe te laten. Zijn ouders gingen daarop naar de geschillencommissie om de zaak aan te vechten. Zij betreuren het ten zeerste dat hun zoon de dupe is geworden van een probleem waar hij zelf niets mee van doen heeft.

De ouders van de 10-jarige hebben toch nog het volste vertrouwen in de Acaciahof. Volgens hen is het “een fijne, kleinschalige school met heel goede leerkrachten.” Zij zien de toekomst van hun zoon op de Middelburgse school dan ook positief in. Ook Landman is blij dat de jongen weer terug is. Hij wil verder niet te veel op de kwestie ingaan, maar meldt dat er nog wel een gesprek met de ouders van de leerling op de planning staat. Volgens hem is het conflict niet over één nacht ijs gegaan en was de beslissing om de jongen te verwijderen erg lastig. De bestuurder hoopt dat hij zoiets in de toekomst nooit meer mee hoeft te maken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids