Normal_kind_televisie_media_mediagebruik432

Het NOS Jeugdjournaal start vandaag met vernieuwde uitzendingen. Het programma is voortaan vanaf 19.00 te zien en de uitzendtijd gaat van tien naar twintig minuten.  Door die verlenging kan er meer worden uitgelegd en komen er nieuwe rubrieken bij. Ook krijgen kinderen een belangrijkere rol in de uitzending. Dat meldt Nu.nl.

"We kruipen dichter op de huid van onze doelgroep. We zullen vaker onderwerpen brengen waarin kinderen een belangrijke rol spelen", zegt chef van het NOS Jeugdjournaal Ronald Bartlema. Een van de nieuwe rubrieken in het programma is ‘Check dit dan!' waarin elke dag de meest opvallende nieuwtjes aan bod komen. Ook kunnen kinderen voortaan filmpjes insturen waarin ze hun idool een vraag mogen stellen. Die vraag wordt vervolgens in het Jeugdjournaal aan de idool gesteld.

Een andere vernieuwing is de terugkeer van de rubriek 'Dwars', waarin kinderen een probleem kunnen melden. Hierbij gaat het om dingen waarbij ze zich niet serieus genomen voelen door volwassenen. Samen met een verslaggever wordt er gezocht naar een oplossing. Om te reizen wordt hiervoor de Jeugdjournaalbus ingezet. Joris Marseille, Welmoed Sijtsma, Lucas van de Meerendonk en Siham Raijoul zijn de presentatoren van het NOS Jeugdjournaal die afwisselend te zien zullen zijn op tv.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids