Normal_cover_non

De nieuwe uitgave Nieuws over Nederland biedt lessen begrijpend lezen over ‘terugkerende actualiteiten’, zoals Koningsdag, Pasen en zomer- en wintertijd. De onderwerpen van de lessen laten NT2-leerlingen die nog maar kort in Nederland zijn, kennismaken met Nederland en met Nederlandse gebruiken.

Nieuws over Nederland is bedoeld voor nieuwkomers in het basisonderwijs of Internationale Schakelklassen (ISK's) op het voortgezet onderwijs, die eraan toe zijn om te starten met begrijpend lezen. Om succesvol aan de slag te kunnen gaan met Nieuws over Nederland moeten leerlingen minimaal op AVI E3-niveau lezen. Nieuws over Nederland biedt teksten op twee niveaus: AA-NT2 en A-NT2. De teksten AA-NT2 zijn op leesniveau AVI E3 en de teksten A-NT2 op leesniveau AVI E4/startniveau groep 5.

Met Nieuws over Nederland kunt u uw leerlingen voorbereiden op de overstap naar het werken met de reguliere lessen van Nieuwsbegrip. Leerlingen maken namelijk alvast kennis met opdrachten die ook in Nieuwsbegrip worden gedaan, zoals het maken van een schema en het beantwoorden van vragen over de tekst. Omdat Nieuws over Nederland teksten op twee niveaus biedt, kunt u uw nieuwkomers voorbereiden op het verder werken met niveau AA-Alfa, niveau AA, of niveau A van Nieuwsbegrip.

Bestel Nieuws over Nederland in de webwinkel

(Dit is een advertorial)