Normal_naarschoolcover__2_

Gisterochtend werd op de redactie van Ouders van Nu het eerste exemplaar van het blad ‘Naar School’ overhandigd aan gasthoofdredacteur Laurentien van Oranje. Vanuit haar rol als oprichter van Missing Chapter Foundation (MCF) bedacht de prinses het thema van dit speciale nummer ‘Kinderen aan het woord’ en dacht ze mee over de inhoud. Dit meldt Sanoma.

Prinses Laurentien is oprichter en directielid van Missing Chapter Foundation, waaronder de Raad van Kinderen valt. Met de Raad van Kinderen denken kinderen in de basisschoolleeftijd (8 tot en met 12 jaar) structureel mee met bedrijven, overheidsinstanties en andere organisaties. "Kinderen helpen ons naar onszelf te luisteren. Ze denken zuiver als een kompas en stellen zonder waardeoordeel scherpe vragen. Dat is niet alleen voor organisaties of directeuren relevant, ook voor ouders", aldus Prinses Laurentien. Inmiddels hebben ruim 75 organisaties verdeeld over het gehele Koninkrijk een Raad van Kinderen omarmd.

Hoofdredacteur Hilde Tholen over de samenwerking: “Toen we op de redactie hoorden over Missing Chapter Foundation, zagen we meteen een link met Naar School. Kinderen serieus nemen is namelijk iets waar iedere school en iedere ouder iets van opsteekt. We zijn dan ook heel trots en blij dat prinses Laurentien heeft meegewerkt aan deze editie.”

Het resultaat is een 148-pagina tellend tijdschrift over de kracht van jonge mensen om volwassenen aan het denken te zetten. Zo geeft prinses Laurentien tips over hoe je op gelijkwaardige manier met kinderen in gesprek kan gaan. Ook vertelt ze over haar rol als ouder, haar stichting en het belang van democratie in de klas en de Raad van Kinderen. In het blad komen natuurlijk veel kinderen aan het woord over hun rol als ‘change agent’ en er is aandacht voor duurzame kindermode en –producten. Als extraatje voor de lezer heeft prinses Laurentien vijf hoofdstukken van het boek ‘Nog lang en gelukkig’, dat zij schreef met Jeroen Smit, gebundeld. Dit bijzondere boekje kunnen kinderen voorlezen aan hun ouders.

Naar School wordt gemaakt door de redactie van Ouders van Nu, verschijnt vijf keer per jaar en richt zich op ouders die alles willen weten over de stap naar en de tijd op de basisschool. Deze speciale editie van Naar School ligt vanaf dinsdag 21 maart in de winkel.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids