Normal_de_bron_bzt_muziek_show2

Ze bliezen de longen uit hun lijf voor een plek in de BZT Band XXL en het is ze gelukt: Amelie, Annabelle, Dionne en Noa van basisschool de Bron uit Numansdorp mogen optreden in Carré! Tijdens de uitzending van de BZT Muziek Show afgelopen zaterdag werden zij door de jury als winnaar aangewezen in de categorie 'Blazen en Fluiten'. Daarmee is de groep de negende klas die mee mag spelen in de BZT Band XXL. Deze band treedt op voor koningin Máxima tijdens het kerstgala in Carré. Dit wordt op 18 december uitgezonden.

Tijdens de voorrondes, waar 400 basisscholen aan meededen, wonnen de leerlingen van De Bron gratis muziekcoaching door Hugo Verweij van Kunstgebouw. Hij heeft met het kwartet hard gewerkt aan hun optreden. “Ik vond het fantastisch en het is een mooie combinatie van koper en hout geworden!", zei jurylid Benjamin Herman, bekend van de jazzband New Cool Collective.

Komende zaterdag is de laatste uitzending BZT Muziekshow. Deze wordt om 19.00 uitgezonden op Zapp NPO3. De wedstrijd is een onderdeel van het programma van Méér Muziek in de Klas. De ambitie van Méér Muziek in de Klas is zorgen voor structureel en goed muziekonderwijs op basisscholen.

De uitzendingen van de BZT Muziek Show kunnen hier worden bekeken: http://www.zapp.nl/de-bzt-show/gemist.

(Dit is een advertorial)