Logo_logo_logo-mediamasters-2016-medium3d

Wegens het recordaantal inschrijvingen heeft Mediawijzer besloten om de inschrijving voor MediaMasters 2016 te verlengen tot 17 november. Het aantal inschrijvingen ligt nu al boven de 5000. De MediaMasters Game wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar vindt deze plaats van 18 tot en met 25 november 2016 met als thema: ‘Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?’. Dat meldt MediaMasters.

MediaMasters is het grootste project op het gebied van mediawijsheid voor groep 7 en 8 in Nederland. Met de game leren de scholieren spelenderwijs over mediawijsheid en onderwerpen als sociale media, informatievaardigheden, programmeren, cyberpesten, vloggen en online samenwerken. De klas die de interactieve game het beste volbrengt en de meeste punten scoort, mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen. Alle deelnemers ontvangen na afloop een MediaMasters diploma en daarnaast maken de scholieren kans op een aantal prijzen.

Nieuw dit jaar is de MediaMasters Club. Een klas die lid is van de MediaMasters Club heeft het gehele schooljaar toegang tot extra opdrachten en MediaMissies. Op deze manier wordt elke twee maanden laagdrempelig een vervolg gegeven aan de thema’s die spelen in MediaMasters.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids