Normal_leren__huiswerk__schrijven__klas__leerling__schrift__rekenen

Hoe geef je rekenonderwijs aan nieuwkomers? Hoe bepaal je hun rekenvaardigheden? Welke toetsen kun je afnemen? Allemaal vragen waarmee u te maken krijgt zodra er nieuwkomers op school komen. De nieuwe uitgave Routeboek geeft leerkrachten met nieuwkomers handvatten om hun rekenonderwijs goed vorm te geven. Het gaat om leerlingen die instromen in de groepen 3 tot en met 8 van het (speciaal) basisonderwijs. 

Er wordt in het Routeboek gebruik gemaakt van de bestaande rekenprogramma's Kwint (CED-Groep) en Maatwerk rekenen (Malmberg). Op een duidelijke manier wordt uitgelegd hoe u op een aangepaste manier met deze programma's kunt werken. U kunt lezen wat u in de beginperiode met deze leerlingen kunt doen als ze nog heel erg moeten wennen. Daarnaast vindt u aanwijzingen om het rekenniveau van de leerlingen vast te stellen. En met welke onderdelen uit Kwint of Maatwerk rekenen u met de leerlingen aan de slag kunt.

Het Routeboek is verkrijgbaar in de webwinkel de CED-Groep en kost 19,50 euro. Voor inhoudelijke informatie over het Routeboek kunt u contact opnemen met Wim Hoogendijk, w.hoogendijk@cedgroep.nl

(Dit is een advertorial)