Normal_copyright_stockfreeimages_kinderziekte_ziek_knuffel_

Basisscholen in de regio Zwolle regelen op de eerste ziektedag van een groepsleerkracht geen vervanging. Voor die dag wordt een 'passende oplossing' gezocht. Met deze maatregel proberen de scholen binnen het beschikbare invallersbudget te blijven. Dit meldt De Stentor.

Het gaat om de basisscholen die zijn aangesloten bij Open Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ). Door deze maatregel kan het zo zijn dat basisschoolleerlingen die dag vrij krijgen. "Er wordt dan aan de ouders gevraagd hun kind thuis te houden als dit mogelijk is", zegt Arie de Wit, algemeen directeur primair onderwijs bij Open Onderwijs Zwolle (OOZ). Ook is een mogelijke oplossing om de leerlingen te verdelen over andere groepen. Daarnaast kan nog gedacht worden aan het inzetten van een leraar die de betreffende dag secundaire taken heeft. Hem kan dan gevraagd worden die dag een klas over te nemen. 
 
Als een leerkracht ook de tweede dag ziek is, wordt wel voor vervanging gezorgd, aldus De Wit. Het betreft hier een tijdelijke maatregel tot eind 2016. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids